Selecteer een pagina

Psychiaters Den Dolder : te veel kramp bij verlof. Op 23 juli 2019 stond dit artikel in de Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kliniek-den-dolder-terughoudend-geworden-met-toekennen-verlof-bang-voor-nieuwe-commotie~b7e05fb8/

Op 24 juli 2019 schreef ik onderstaand naar de Volkskrant in reactie op bovenstaand artikel :

Wederom las ik gisteren een artikel in de Volkskrant over Michael P. waarin nu een kramp in de kliniek ontstaan is na de dramatische afloop na een onbegeleid verlof, dat tot heftige reacties heeft geleid onder de bevolking en de familie van Anne Faber.

In een eerder bericht in de Volkskrant las ik in de Volkskrant dat Michael P. bij de rechter zou hebben gezegd zijn daad graag te zullen herhalen, ook zou hij geweigerd hebben om zijn dossier te overhandigen aan de kliniek. Ik las ook dat P.  een ‘voorbeeld patiënt’ zou zijn; juist dan zou er bij het personeel een rood lampje moeten branden, omdat zijn gedrag niet te rijmen valt met zijn uitspraken en gepleegde daden.

Mijn vraag is : Waarom zijn de psychiaters niet ingegaan op bovenstaande? Hierdoor krijgt de lezer de indruk dat er om de hete brei heen wordt gedraaid. Als ik in een kliniek wordt opgenomen wil ik graag (in mijn eigen belang) dat mijn medische dossier goed wordt gelezen, of wordt men gehinderd door de wetgeving?